Juuston valmistukseen Huittisten meijerillä ehdittiin mukaan 1916-1917. [--]
Juustoa valmistettiin vuoteen 1941, koska siihen asti hyvä hinta teki siitä erittäin kannattavan artikkelin. Vuonna 1941 juustonvalmistus alkoi tuottaa tappiota säännöstelymääräysten takia. [--]
Emmental-juuston tahkoaminen aloitettiin uudestaan vuonna 1949. Juusto piti meijeriä pinnalla vielä 1980-luvullakin. [--] Viimeinen juusto valmistui vuonna 1986...
Lähteet: Viikki, Raimo 1989: Suur-Huittisten historia III,1, Viikki, Raimo 2000:
Suur-Huittisten Historia IV, Viikki, Raimo 2001: Suur-Huittisten historia V.
Lisää meijerin juustoisasta historiasta
Ehheetä maitoo - muisteluksia Huittisten meijeristä -julkaisussa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti